Saturday, August 22, 2015

De ce nu trebuie sa-ti bati niciodata copilul

Vad uneori pe strada parinti absolut tampiti, care isi lovesc copiii in varsta de 4-5 ani din motive absolut stupide. Aia plang, parintele tipa si-i mai arde una. Daca intervii, se ia ala de tine ca de ce te bagi, ca nu e treaba ta, ca el stie mai bine. Prostul nu stie ca nu e bine ce face din mai multe motive, pe care le-ar afla daca ar citi si el ceva legat de psihologia copilului (link).

1.Copilul va invata sa fie violent. Daca tu il bati din motive cretine, copilul tau va ajunge violent. Asa va invata ca trebuie sa fie in viata, asa va fi si cu copilul lui, asa se va comporta si cu ceilalti. Va imprastia, la randul lui, violenta in jurul sau. Sau va avea o violenta pasiva, va deveni o victima care isi va cauta mereu un agresor pentru ca altfel nu stie sa se raporteze cu oamenii (link)

2.Te va uri. Clar, te va detesta pentru corectia stupida aplicata. El oricum te percepe ca fiind pe o pozitie de forta, doar esti parintele lui, te iubeste si tine la tine neconditionat, el oricum este afectat de starile tale fara sa fie nevoie sa fii violent. Daca il mai si bati, te va dispretui si va fi prins ca un cleste intre iubirea pe care ti-o purta initial si ura de acum. 

3.Adultul neadaptat. Va ajunge un adult anxios, nervos, coleric, frustrat. Va incerca mereu sa-si rezolve problemele cu violenta, nu cu vorba buna, nu cu inteligenta, asa cum ar fi trebuit tu sa-l abordezi initial. Cu greu va gasi o femeie care sa stea cu el, cu greu isi va face prieteni. Doar in cazul fericit in care va constientiza problemele, in care se va duce la psiholog si se va lupta cu problemele lui, doar atunci va repara, macar partial, raul facut de tine ca parinte stupid.

Sursa foto: Wikipedia.

No comments:

Post a Comment