Monday, November 3, 2014

Cu cine vor vota ungurii in turul 2?

Nu am avut niciodata ceva impotriva ungurilor, decat poate cand eram mai mic si eram indoctrinat ca ne vor Transilvania (de parca ar putea s-o ia in spate si sa plece cu ea in Ungaria). Am si avut in Bucuresti cativa amici unguri, cei mai multi dintre ei oameni seriosi, muncitori, ambitiosi, inteligenti (link afiliat), care nu aplecau urechea la prostiile debitate de extremisti. 

Bineinteles, voi avea mereu ceva cu extremistii de orice fel, dar mai ales cu cei romani si unguri, pentru ca afecteaza stabilitatea sociala si politica din tara. Dupa turul 1 al alegerilor, multa lume se intreaba ce vor alege ungurii. Unele informatii il dau pe Hunor drept sustinator al lui Ponta, dar imi este foarte greu sa cred ca ungurii din Romania vor alege aceasta varianta in numar foarte mare.

Sa ne uitam un pic la cifre: in Covasna a iesit Hunor cu aproape 51%, urmat de Iohannis cu aproape 15% si Ponta 13,7%. In Harghita, Hunor are 63%, Iohannis aproape 11%, iar Ponta 8%. In Mures, Iohannis are 32%, Ponta 26,5%, Hunor 23%. In Bihor avem Iohannis 37,3%, Ponta 32,2%, Hunor 11,8%. Asadar, in aproape TOATE judetele unde Hunor a luat un numar mare de voturi, lumea l-a ales pe Iohannis inaintea lui Ponta. Asa ca e greu de crezut ca alegatorii lui Hunor se vor indrepta masiv catre Ponta in turul 2.



No comments:

Post a Comment