Monday, September 8, 2014

Esti homosexual? Foarte bine

Nu, nu mai suntem in Evul Mediu. Pe vremuri, homosexualitatea era privita ca o boala, ca un blestem. Erai condamnat, marginalizat, ostracizat. Acum, insa, lumea a mai evoluat (sper).

Inca de la inceputul seculului XX, Sigmund Freud (link) a vorbit despre bisexualitate caparte componenta a ”libidoului original”. El spune ca oamenii, inca de la inceputul existentei lor, au o tendinta naturala catre bisexualitate. Si, daca ne uitam putin la istoria Greciei antice (link), de exemplu, am putea sa-i dam dreptate. Apoi, sub influenta dorintelor sexuale, a normelor sociale, a educatiei, a culturii, a evolutiei lor naturale, a slefuirii gusturilor si a maturizarii, oamenii aleg. Aleg una dintre cele trei optiuni (sau toate trei in perioade diferite): heterosexual, homosexual sau bisexual.

Fara ca asta sa insemne, pentru nicio persoana cu mintea deschisa, ca reprezinta o problema. Iar impactul homosexualilor asupra culturii universale este recunoscut astazi. Pentru ca a fost imens si ar trebui sa fii orb sa nu-l vezi. Si sa te apuci sa critici un om doar pentru ca are orientare sexuala decat tine inseamna sa fii foarte ingust la minte. Si nu, nu esti mai bun decat un om doar pentru ca faci sex cu o persoana de sex opus. Mai multe, in cartea recomandata astazi (link).  



No comments:

Post a Comment