Thursday, March 20, 2014

Ce surprize ne pregatesc in viitor gigantii IT

Intel, AMD, Nvidia si Radeon au planuri mari in viitor, iar generatiile viitoare de produse se anunta mai performante, dar si mai eficiente din punct de vedere energetic.

Intel Broadwell este succesorul generatiei Haswell, folosind tehnologia de 14 nanometri, iar noile procesoare, care vor produce mai putina caldura si vor consuma mai putina energie electrica, ar trebui sa fie pe piata in ultimul trimestru din 2014 sau in primele luni din 2015. 

AMD Puma ar oferi, potrivit unor surse neoficiale, performante per Watt de circa doua mai mari decat actuala arhitectura, Jaguar, cea existenta pe ultimele modele PS4 si Xbox.

Nvidia lanseaza Maxwell, succesorul lui Kepler. In premiera, va avea integrat un CPU ARM, care va oferi o mai mare independenta fara de procesorul computerului. In unele aplicatii de decodare video, plusul de performanta va fi de peste 50%.


Despre Radeon Pirates Islands, succesorul lui Volcanic Islands, nu se stiu prea multe. Prima placa video ar putea lansata in aceasta vara, iar numarul de stream processors pentru varful de gama Radeon R9 390X ar putea depasi cifra de 3.000. In prezent, varful de gama R9 290X, are 2.816.


No comments:

Post a Comment